Izjava: MSD Antibacterial Tienam - Sve što znam o ovom lijeku. Čitati.

Dobar dan svima.
Ovaj pregled je potpuno spontan i nije promišljen. Upravo nakon onoga što smo doživjeli, odlučio sam podijeliti s ljudima.

Siguran sam da nećete naći takve informacije koje ovdje pišem na internetu, jer sam i sam tražio nešto takvo.
No, osim službenih uputa i nepotrebnih (nažalost) pisanih članaka nekoga, praktički ne postoji ni jedan više ili manje razumljiv odgovor na ovaj lijek.
Nažalost, ne znam s čime se to može povezati, niti s jednim odgovorom na ovaj lijek.

Dakle, sve što će biti napisano bit će VRLO KORISTNO za većinu ljudi koji će je čitati.
Ako trenutno čitate ovu recenziju, onda to definitivno nije lako, jer ili ste ozbiljno bolesni ili (u većini slučajeva) vi ste rođak osobe koja je trenutno bolesna.

Jedino upozorenje.
Činjenica da ću sada reći istinu je istinita, suočeni smo s mužem u stvarnom životu. NISAM LIJEČNIK i nemam nikakvu medicinsku edukaciju (nažalost), zato nemojte strogo suditi i nemojte mi pisati komentare da je to navodno pogrešno ili nešto nije u redu, ali ako ste liječnik ili ste naišli na taj lijek, onda pitajte da biste se odjavili u komentarima, pročitat ću sve vrlo pažljivo.

Idemo. Ako recenzije ne bi mogle biti popraćene normativnim rječnikom, onda bi se taj pregled sastojao samo od toga.

Moj muž je imao perforaciju čira na dvanaestopalačnom crijevu (definitivno ću pisati o ovoj operaciji u sljedećem pregledu) prije otprilike 4 tjedna.

Nakon 11 dana nakon operacije otpušten je iz bolnice čim su šavovi uklonjeni.
Došao je kući, država je sasvim zadovoljavajuća. Četiri dana kasnije, temperatura mu je naglo skočila, odložili smo je na hladnoću, jer je otišao u lokalnu kliniku nakon dana provedenog u odijevanju, možda ga je uhvatio.
Sutradan, kada je kirurg obavio preljev, rekao je da vaša temperatura nije povezana s operacijom.
Ali temperatura se nije smirila, pa smo opet otišli u lokalnu kliniku (ona je prokleta) i podvrgnuta testovima, a liječnik je sljedećeg dana propisao ultrazvuk.
Naravno, nisu našli ništa, samo dvije ciste na bubrezima, koje su se smirile.
Ne znam kako bi se mogla povezati temperatura i cista, ali napisali su zaključak i to je to.
Tada je počela zabava, jer kad je temperatura ponovno porasla, pozvali smo liječnika s klinike.
Kad je došla, rekla je da ne zna za što je, a sada sam ozbiljna.
Rekao je, dobro, vjerojatno je šav iz operacije postao hladan ili gnojan (naravno, šav nije gnojio).

Već smo umorni od svega i otišli smo u dijagnostički centar.
Tamo je liječnik jednostavno osjetio želudac i rekao da ima upalu, da potvrdi, očito je poslao svoje pretpostavke na drugi ultrazvuk, odmah su ga napravili i strahovi su potvrđeni.
Upala žučnog mjehura postala je komplikacija iz operacije.
Liječnik je propisao lijekove.
Naime, kap po kap glukoze s razrjeđenjem u njoj s nekoliko lijekova, metronidazol, reamberin.

Injekcije se postižu intramuskularno-shpa, milgamma i među njima i Tienam.

Odmah smo otišli u ljekarnu za kupnju svih lijekova, s iznimkom svega Tienam je bio najskuplji lijek i nije bio dostupan u našem gradu uopće.
Može se naručiti i doći će za tri dana, u osnovi nismo imali ništa i naručili smo. Važno je napomenuti da svaka cijev praha košta 7.000 tenga (tj. 1.400 rubalja), nije li skupa?

Općenito, naručili smo u petak i u ponedjeljak je droga bila s nama. Pišem ovu recenziju u utorak.
Jučer smo cijeli dan proveli s tom drogom. Općenito, sve što je potrebno za probijanje je 5-7 dana, pa smo naručili 14 cijevi praha.

Dakle, liječniku je propisano da ga ubode intramuskularno, ali kad se lijek pojavio u našim rukama, na bocama u crno-bijeloj boji je napisan prašak za pripremu infuzija, to jest za intravensku primjenu.
Ništa nismo razumjeli, u ljekarni su nas uvjerili da je potrebno razrijediti ovaj prašak s ledolomcem, a zapravo smo ga kupili s Tienamom.
Kad smo se vratili kući, nazvali smo poznanika koji mu je dao injekcije, nije znala ništa o takvom drogu i nikad je nije susrela.
Općenito, na internetu smo otkrili da je lijek podijeljen u dvije vrste, za intramuskularnu primjenu i za intravensku primjenu.
Ali dugo vremena intravenozno povlačenje (iz nekog nepoznatog razloga) iz proizvodnje, stoga smo bili potpuno sigurni da u našoj ruci imamo lijek za intramuskularno ubrizgavanje, iako je natpis na banci govorio o nečemu posve drugačijem.

Osim toga, u ovo vrijeme smo nazvali liječnika, koji nažalost nije uzeo telefon.
Budući da je u receptu jasno i jasno napisano da je dvaput dnevno ubrizgan intramuskularno, odlučili smo početi, jer smo već izgubili tri dana.
Dakle, upisivanjem u štrcaljku, ledeno-kit je stisnut u prah i od tamo su već bili skupljeni u štrcaljki, što smo vidjeli?
Prašak se upravo smjestio na dno štrcaljke i nije se rastopio u ledenoj čahuri, okrivili smo ga na činjenicu da je kovanica u ledenici i zato je moguće.
Nakon nekog vremena, pokušali su ubrizgati samo iceocoin, praškasta suspenzija ostala u štrcaljki i nije htjela izaći van.
Iako smo izvukli štrcaljku, suspenzija je prošla kroz iglu, ali nije ušla u kožu.
Općenito, samo smo bacili 1400 rubalja na vjetar za 2 minute.

Jutros smo još uvijek nazvali liječnika koji nam je napisao recept, rekao je, možete se razrijediti s novokainom i ući intramuskularno, onda smo ga ponovno nazvali i pročitali kako je napisano na bočici s drogom, rekao je da kupi fizički. otopine i kapati intravenski, kapaljkom.

U ovom trenutku pišem recenziju kao što je uživo, dok moj muž kaplje ovaj lijek. Danas je to prvi put da su kapali, nakon isteka tečaja u 7 dana, definitivno ću nastaviti s recenzijom i pričati o uspjesima.

U međuvremenu, govorit ću o drogi koju sam saznao.

Prah je takva staklena "ambalaža".
Otpušta se samo uz preporuku liječnika. A kad će liječnik propisati ovaj lijek, MORATE pitati kako ga ubosti i koji je najbolji način da ga rastopite (ponovit ću još jednom da ovaj lijek nije rastavljen ledolomcem).

Tienam je propisao liječnik za različite zarazne bolesti.
Ovaj lijek ima široku uporabu i propisan je za bolesti:

donji respiratorni trakt, ginekološke infekcije, infekcije mokraćnog sustava, infekcija kostiju i zglobova i mnogi drugi (možete čitati na internetu).

Kontraindikacije za lijek nije toliko, nego više nego dovoljno nuspojava.
Isto tako tienam se ne kombinira s nekim antibioticima, pa je o tome potrebno razgovarati sa svojim liječnikom.
Jer ako u ovom trenutku također primjenjujete kakvu vrstu lijeka ili antibiotika, onda se ne zna kakva će biti reakcija organizma.
Postoje neki slučajevi da je Tienam uzrokovao konvulzije kombinacijom drugih lijekova.

Također na internetu možete pročitati koliko nuspojava dolazi od tienama.
U principu, gotovo svaki lijek sada ima mnogo nuspojava.

Opet imam prijenos uživo, kapali smo 5 dana, ostalo je samo 2 dana.
Nakon toga idemo u bolnicu i čujemo što nam liječnik kaže.

Do sada je sve u redu, ništa nije uznemirujuće i temperatura je pala.
Nakon dva ili tri dana, čim posjetimo liječnika, napisat ću posljednje riječi o tom lijeku i staviti ga na mrežu.

Pa, mogu reći, uzimali smo lijek 7 dana, kao što bi i trebalo biti, ali opet smo bili hospitalizirani jer smo pronašli gnoj u trbušnoj šupljini, posebno Tienam nam je pomogao samo s upalom žuči.
Moj sljedeći pregled bit će potpuna disertacija o čiru dvanaesnika.
Navest ću sve od te bolesti.

Nadam se da vam je moj pregled bio koristan, prije nego što ste kupili ovaj lijek za ROUGHTUAL, pitajte svog liječnika o milijun pitanja o tome kako se ubosti, koliko se ubada, i tako dalje.

tien

farmakokinetika

Nakon uključivanja / uvođenja otopine Tienama Tmax u plazmi iznosi 20 minuta za obje komponente. U isto vrijeme, Cmax za imipenem doseže vrijednosti od 21 do 58 μg / ml za imipenem i od 31 do 49 μg / ml za cilastatin. Nakon uvođenja Tienama, Cmax se smanjuje na vrijednost od 1 μg / ml i smanjuje unutar 4-6 sati.
Vezanje proteina u plazmi iznosi 20% za imipenem i 40% za cilastatin.
T1 / 2 za svaku od komponenti je 1 sat, oko 70% intravenski ubrizganog imipenema izlučuje se bubrezima u roku od 10 sati, a koncentracija antibiotika u urinu preko 10 µg / ml može trajati 8 sati nakon intravenske primjene Thienama. Oko 70% cilastatina izlučuje se bubrezima unutar 10 sati nakon primjene i / v.
Nakon intravenoznog davanja Thienama u dozi od 1 g, određene su prosječne vrijednosti koncentracije imipenema (mjerenja su provedena 1 h nakon primjene) u sljedećim tkivima i mediju.

Indikacije za uporabu

Indikacije za primjenu lijeka Tienam su:
- infekcije donjih dišnih putova uzrokovanih Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus (sojevi koji proizvode penicilinazu), Acinetobacter spp., Enterobacter spp., Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella ap.
- infekcije mokraćnog sustava (komplicirane i nekomplicirane), uzrokovane Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus (sojevi koji proizvode penicilinazu), Enterobacter sti.
- intraabdominalne infekcije uzrokovane Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus (sojevi koji proizvode penicilinazu), Staphylococcus epidermidis, Citrobacter spp., Enterobacter spp., Escherichia coli, Klebsiella spp., Morganella morganii, Jspec, Ltd., Eubacterium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Propionibacterium spp., Bacteroides spp., Uključujući Bacteroides fragilis, Fusobacterium spp.;
- ginekološki konjak Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Propionibacterium spp., Bacteroides spp., Uključujući Bacteroides fragilis;
- bakterijska septikemija uzrokovana Streptococcus pneumoniae, Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus (sojevi koji proizvode penicilinazu), Enterobacter spp., Escherichia coli, Klebsiella spp, Serratia spp., Bacteroides spp., uključujući Bactopos
- infekcije kostiju i zglobova uzrokovane Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus (sojevi koji proizvode penicilinazu), Staphylococcus epidermidis, Enterobacter spp., Pseudomonas aeruginosa;
- infekcije kože i mekih tkiva uzrokovane Streptococcus pyogenes, Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus (sojevi koji proizvode penicilinazu), Staphylococcus epidermidis, Acinetobacter spp., Citrobacter spp., Enterobacter spp., Escherichia col. Providencia rettgeri, Pseudomonas aeruginosa, Serratia spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Bacteroides spp., Uključujući Bacteroides fragilis, Fusobacterium spp.;
- infektivni endokarditis uzrokovan Staphylococcus aureusom (sojevi koji proizvode penicilinazu);
- prevencija postoperativnih infekcija.

tienam

8. veljače 2012

Opis i upute lijeka Tienam

Tienam je uspješno novo antibakterijsko sredstvo. Uništava odrasle i razvijajuće oblike mikroorganizama, odnosno ima izraženu baktericidnu aktivnost. Važna je sposobnost Tienana da uništi gotovo sve bakterije koje su najčešći uzročnici zaraznih bolesti. U ogromnom popisu mikroorganizama koji pokazuju osjetljivost na djelovanje ovog lijeka, gram-pozitivne bakterije zauzimaju značajno mjesto, koje je često otporno na liječenje drugim antibioticima. To omogućuje Tienanu da počne liječiti takve infekcije za koje patogen još nije određen. Osim toga, ovaj antibiotik je neophodan u prisutnosti mješovite infekcije. Ovaj lijek se koristi za ublažavanje zaraznih procesa bilo koje lokalizacije (organa, tipa tkiva u kojem teče).

Tienan se proizvodi u obliku praha iz kojeg se pripremaju otopine za intravenske ili intramuskularne infuzije i injekcije - ovi se prašci razlikuju u doziranju. Uputa lijeka ističe nekoliko osnovnih pravila za njegovu uporabu:

 • Potrebno je strogo pridržavati se propisivanja lijeka - nemojte brkati njegove intravenske i intramuskularne oblike!
 • Dozu i učestalost primjene Tienana izračunava liječnik - proizvoljno prilagođavanje ovih pregleda je opasno!
 • Tienam se ne miješa s drugim antibiotskim lijekovima!

Impresivna poglavlja primjedbe lijeka posvećena su metodama doziranja u različitim slučajevima. Jednim pogledom na ove stolove i razna upozorenja pacijenti bi trebali uvjeriti da nikada ne pokušavaju sami koristiti Tienam.

Liječenje s ovim lijekom nije propisano za njegovu netoleranciju, trudnoću i dojenje, dojenčad do tri mjeseca i bolesnike s bubrežnom patologijom. Uvjetno kontraindicirani Tienam za starije osobe i bolesnike s patologijama središnjeg živčanog sustava.

Nuspojave Thiename

Uz svu svoju snagu, ovaj antibiotik ima minimalan učinak na zdravlje pacijenta koji ga uzima. U pravilu, neželjeni simptomi, ako su zabilježeni, su blagi i nestaju nakon završetka terapije.

Lokalne reakcije često se javljaju na mjestu ubrizgavanja Tienama, na primjer, bolni infiltrati. Možda poremećaj probavnog sustava, opterećenje jetre. Najosjetljiviji na djelovanje ovog lijeka bubrega. A ako je ovaj upareni organ osjetljiv na patologiju, tada liječenje Tienamom može još više inhibirati njegovu funkciju. Isto tako, ljudski živčani sustav osjetljiv je na djelovanje ovog antibakterijskog agensa - s njegove strane, ponekad se promatraju teške reakcije u obliku konvulzivnih napadaja, halucinacija i tako dalje. Osim toga, opisane su neke promjene u krvnom stanju, alopeciji (alopecija) i alergijskim reakcijama.

Tiename Recenzije

Izvješća o djelovanju Tienam - ne tako često na internetu. No, među njima postoje iznenađujuće točne i žive definicije. Na primjer: "Tienam je sredstvo očaja!" - Doista, tako snažan lijek treba koristiti samo u najekstremnijim slučajevima.

Međutim, postoje pregledi koji govore o korištenju Tienama, koji nisu donijeli nikakve pozitivne rezultate. Primjerice, petodnevni antibiotik, koji je provela gospođa s teškim procesom infekcije u jajnicima i jajovodima, nije čak dovela do privremenog oporavka. Drugo izvješće odnosi se na dijete s infekcijom mokraćnog sustava, koje također nije odustalo od svog položaja nakon terapije Tienamom.

Zaključci koji se mogu izvesti na ovaj rezultat su sljedeći: liječenje bilo koje infekcije treba započeti određivanjem njihovog patogena ili patogena, osjetljivosti specifičnih mikroorganizama na različite lijekove. Tijek antibiotika mora biti popraćen mjerama za očuvanje normalne mikroflore i rehabilitaciju imuniteta pacijenta. I osloniti se samo na činjenicu da je Tienam ili, recimo, tavanski - poznati i snažni antibakterijski agensi - nepromišljeni.

Osim toga, često postoje sumnje u predanost liječnika koji su propisali ovaj lijek. Uostalom, to košta puno. Ako imate takve sumnje, pokušajte se savjetovati s nekoliko stručnjaka.

tien

Prašak za pripremu otopine za infuzije od bijele do svijetlo žute boje.

Pomoćne tvari: Sterilni natrijev bikarbonat - 20 mg.

Staklene bočice kapaciteta 20 ml (10) - plastične palete.
Boce staklene zapremine 20 ml (25) - pakiranje od kartona.
Staklene bočice s kapacitetom od 115 ml (5) zajedno s cijevima za spajanje (5 kom.) - kartonske kutije.

Beta-laktamski antibiotik širokog spektra. Suzbija sintezu bakterijskih staničnih stijenki i ima baktericidno djelovanje protiv širokog raspona gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroorganizama, aerobnih i anaerobnih.

Imipenem, derivat tienamicina, pripada skupini karbapenema.

Cilastatin natrij inhibira dehidropeptidazu, enzim koji metabolizira imipenem u bubregu, što značajno povećava koncentraciju nepromijenjenog imipenema u urinarnom traktu. Cylastin nema svoju antibakterijsku aktivnost, ne inhibira bakterije beta-laktamaze.

Aktivni protiv Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis i Bacteroides fragilis.

Otporan je na uništavanje bakterijske beta-laktamaze, što ga čini učinkovitim protiv mnogih mikroorganizama, kao što su Pseudomonas aeruginosa, Serratia spp. i Enterobacter spp., koji su otporni na većinu beta-laktamskih antibiotika.

Antibakterijski spektar uključuje gotovo sve klinički značajne patogene.

Aktivna protiv gram-negativnih aerobnih bakterija: Achromobacter spp., Acinetobacter spp. (ranije Mima - Herellea), Aeromonas hydrophila, Alcaligenes spp., Bordetella bronchicanis, Bordetella bronchiseptica, Bordetella pertussis, Brucella melitensis, Campylobacter spp., Capnocytophaga spp., Citrobacter spp. (uključujući Citrobacter diversus, Citrobacter freundii), Eikenella corrodens, Enterobacter spp. (uključujući Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans, Enterobacter cloacae), Escherichia coli, Gardnerella vaginalis, Haemophilus ducreyi, Haemophilus influenzae (uključujući sojeve koji formiraju beta-laktamazu), Haemophilus parainfluenzae, weh, weh, chi, chis, wean, wee, chis, haephilus vaginalis, haemathilus influenzae; (uključujući Klebsiella oxytoca, Klebsiella ozaenae, Klebsiella pneumoniae), Moraxella spp., Morganella morganii (ranije Proteus morganii), Neisseria gonorrhoeae (uključujući sojeve koji formiraju penicilinazu), Neisseria meningitisisisisisisisisis, iis, i Yis, koji su neuroselae, Klebsiella ozaenae, Klebsiella ozatoe, Klebsiella opp. (ranije Pasteurella), uklj. Yersinia multocida, Yersinia enterocolitica, Yersinia pseudotuberculosis; Plesiomonas shigelloides, Proteus spp. (uključujući Proteus mirabilis, Proteus vulgaris), Providencia spp. (uključujući Providencia alcalifaciens, Providencia rettgeri (ranije Proteus rettgeri), Providencia stuartii), Pseudomonas spp. (uključujući Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas pseudomallei, Pseudomonas putida, Pseudomonas stutzeri), Salmonella spp. (uključujući Salmonella typhi), Serratia spp. (uključujući Serratia marcescens, Serratia proteamaculans), Shigella spp.; Gramatički as Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus grupa C, Streptococcus skupina G, zeleni streptokoki (uključujući alfa i gama hemolitičke sojeve); Gram-negativne anaerobne bakterije: Bacteroides spp. (uključujući Bacteroides distasonis, Bacteroides fragilis, Prevotella melaninogenica (ranije Bacteroides melaninogenogenus), Bacteroides ovatus, Bacteroides thetaioomicom, Bacteroides uniformis, Bacteroides vulgatus), Bilophila wadhia, de chile, de chile i Iacculoides uniformis, Bacteroides uniformis, Bacteroides fragilis, Bacteroides fragilis; (Fusobacterium necrophorum, Fusobacterium nucleatum), Porphyromonas asaccharolytica (ranije Bacteroides asaccharolyticus), Prevotella dvojbi (ranije Bacteroides bivius), Prevotella disiens (bivši Bacteroides disiens), Prevotella intermedia (ranije Bacteroides intermedius) Veillonella spp. Gram-pozitivne anaerobne bakterije: Actinomyces spp., Bifidobacterium spp., Clostridium spp. (uključujući Clostridium perfringens), Eubacter spp., Lactobacillus spp., mikroaerofilne streptokoke, Mobiluncus spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Propionibacterium spp. (uključujući Propionibacterium acne), druge. mikroorganizmi: Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium smegmatis, neki Staphylococcus spp. (otporan na meticilin), Streptococcus spp. (skupina D), Stenotrophomonas maltophilia, Enterococcus faecium i neki sojevi Pseudomonas cepacia nisu osjetljivi na imipenem.

Učinkovit protiv mnogih infekcija uzrokovanih bakterijama otpornim na cefalosporine, aminoglikozide, peniciline. In vitro djeluje sinergistički s aminoglikozidima protiv određenih sojeva Pseudomonas aeruginosa.

Kada je primjena i / m biodostupnost imipenema 95%, a cilastatin 75%.

Komunikacija s proteinima plazme imipenemom - 20%, cilastatinom - 40%. Cmaksimum imipenem sa u / u uvođenju doze od 250, 500 ili 1000 mg tijekom 20 minuta - 14-24, 21-58 i 41-83 ug / ml; s i / m davanjem 500, odnosno 750 mg, 10 i 12 ug / ml. Cmaksimum Cilastatin sa u / u uvodu u dozi od 250, 500 ili 1000 mg tijekom 20 minuta - 15-25, 31-49 i 56-80 μg / ml; s i / m primjenom od 500 ili 750 mg, 24 i 33 ug / ml.

Brzo se i dobro raspoređuje u većini tkiva i tjelesnih tekućina. Najviše koncentracije postižu se u pleuralnom izljevu, peritonealnim i intersticijskim tekućinama i reproduktivnim organima. Kod niskih koncentracija pronađenih u CSF. Vd u odraslih, 0,23-0,31 l / kg, kod djece od 2 do 12 godina - 0,7 l / kg, a kod novorođenčadi 0,4-0,5 l / kg.

Blokiranje tubularne sekrecije imipenema pomoću cilastatina dovodi do inhibicije njegovog bubrežnog metabolizma i akumulacije u urinu nepromijenjenog. Cilastatin se metabolizira u N-acetil spoj.

Kada je v / m uvod T1/2 imipenem - 2-3 sata s u / u uvođenju T1/2 imipenema i cilastatina u odraslih - 1 h, u djece 2-12 godina - 1-1,2 h, u novorođenčadi T1/2 imipenem - 1,7-2,4 h, cilastatin - 3,8-8,4 h; u kršenju bubrežne funkcije T1/2 imipenem - 2,9-4 h, cilastatin - 13,3-17,1 h.

Izlučuje se uglavnom bubrezima (70-76% 10 sati) glomerularnom filtracijom (2/3) i aktivnom tubularnom sekrecijom (1/3); 1-2% se izlučuje kroz žuč s izmetom i 20-25% kroz vanputni put (mehanizam nepoznat).

Brzo i učinkovito (73-90%) se eliminira hemodijalizom (kao rezultat 3-satne sesije hemofiltracije, 75% primljene doze se uklanja).

- infekcije donjeg respiratornog trakta;

- infekcije urogenitalnog sustava;

- infekcije kostiju i zglobova;

- infekcije kože i mekih tkiva;

- infekcije zdjeličnih organa;

- prevencija postoperativnih infekcija;

- preosjetljivost (uključujući karbapeneme i druge beta-laktamske antibiotike);

- trudnoća (samo za "vitalne" indikacije);

- rano djetinjstvo (do 3 mjeseca); kod djece, teška zatajenje bubrega (koncentracija serumskog kreatinina veća od 2 mg / dL).

Za suspenziju s injekcijom m / m, pripremljenom pomoću lidokain hidroklorida kao otapala:

- preosjetljivost na lokalnu anestetiku amidnu strukturu (šok, povreda intrakardijalne provodljivosti).

Oprez: bolesti središnjeg živčanog sustava, dojenje, starost.

U / u kapanje i / m. Doze dane u nastavku izračunate su za tjelesnu težinu od 70 kg ili više i CC = 70 ml / min / 1,73 m2 ili više.

Za bolesnike s QC 2 i / ili nižom tjelesnom težinom, doza treba srazmjerno smanjiti.

In / na putu primjene je poželjno koristiti u početnim fazama terapije bakterijske sepse, endokarditisa i drugih ozbiljnih i po život opasnih infekcija, uključujući infekcije donjeg respiratornog trakta uzrokovane Pseudomonas aeruginosa, te u slučaju teških komplikacija.

Za pripremu otopine za infuziju u bočicu se doda 100 ml otapala (0,9% otopina natrijevog klorida, 5% vodene otopine dekstroze, 10% vodene otopine dekstroze, 5% otopine dekstroze i 0,9% natrijevog klorida). Koncentracija imipenema u dobivenoj otopini je 5 mg / ml.

Prosječna terapeutska doza za odrasle s a / u uvodu - 1-2 g / dan, podijeljena na 3-4 uprave; maksimalna dnevna doza je 4 g ili 50 mg / kg, ovisno o tome koja je doza niža.

Bolesnici s blagom ozbiljnošću infekcije - 250 mg 4 puta dnevno, umjereni - 500 mg 3 puta dnevno ili 1 g 2 puta dnevno, teški - 500 mg 4 puta dnevno, za infekciju koja prijeti pacijentovom životu - 1 g 3-4 puta dnevno. Svakih 250-500 mg daje se intravenski 20-30 minuta, a svakih 1 g 40-60 minuta.

Za prevenciju postoperativnih infekcija, 1 g tijekom indukcijske anestezije i 1 g nakon 3 sata.U slučaju operacije s visokim rizikom od razvoja infekcije (operacija na debelom crijevu i rektumu), primjenjuje se dodatnih 500 mg 8 i 16 sati nakon opće anestezije.,

Maksimalne dnevne doze za intravensku infuziju u bolesnika s bubrežnom insuficijencijom ovisno o težini infekcije i CC vrijednostima (ml / min / 1,73 m 2):
s blagom infekcijom i CC 41-70 ml / min - 250 mg svakih 8 sati, CK 21-40 ml / min - 250 mg svakih 12 sati, CC 6-20 ml / min - 250 mg svakih 12 sati;
s umjerenim infekcijama i CC 41-70 ml / min - 250 mg svakih 6 sati, CC 21-40 ml / min - 250 mg svakih 8 sati, CC 6-20 ml / min - 250 mg svakih 12 sati;
u teškim slučajevima (visoko osjetljivi sojevi) i KK 41-70 ml / min - 500 mg svakih 8 sati, KK 21-40 ml / min - 250 mg svakih 6 sati, KK 6-20 ml / min - 250 mg svaki 12 h;
u teškim slučajevima (umjereno osjetljivi sojevi, uključujući Pseudomonas aeruginosa) i KK 41-70 ml / min - 500 mg svakih 6 sati, KK 21-40 ml / min - 500 mg svakih 8 sati, KK 6- 20 ml / min - 500 mg svakih 12 sati;
kod teških po život opasnih infekcija i KK 41-70 ml / min - 750 mg u 8 sati, KK 21-40 ml / min - 500 mg u 6 sati, KK 6-20 ml / min - 500 mg nakon 12 sati

Bolesnici s QC manjim od 5 ml / min propisuju se samo ako se hemodijaliza izvodi svakih 48 sati, nakon čega slijedi davanje nakon 12 sati (od trenutka završetka postupka).

Za prevenciju postoperativnih infekcija u odraslih - 1 g s uvodnom anestezijom i ponovno nakon 3 sata; u slučaju visokorizičnih kirurških intervencija (u debelom crijevu i rektumu), dodatnih 500 mg se dodatno daje 8 i 16 sati nakon početka opće anestezije.

Trenutno nema dovoljno podataka o režimu doziranja za preoperativnu profilaksu bolesnika s QA manjom od 70 ml / min / 1,73 m2.

Djeca težine 40 kg ili više jednaka su dozi kao i odrasli; s tjelesnom težinom manjom od 40 kg - 15 mg / kg 4 puta / dan; maksimalna dnevna doza - 2 g.

V / m injekcija se može upotrijebiti kao alternativa / u obliku lijeka za liječenje infekcija kod kojih je poželjna primjena u / m. Ovisno o težini infekcije, osjetljivosti patogenih mikroorganizama i stanju bolesnika, daje se 500-750 mg svakih 12 sati, a ukupna dnevna doza ne prelazi 1500 mg. Ako postoji potreba za velikim dozama lijeka, potrebno je koristiti a / u uvodu.

Primjena V / m u bolesnika s QA manjom od 20 ml / min / 1,73 m2, kao i kod djece, nije ispitana.

Za liječenje uretritisa i cervicitisa uzrokovanih Neisseria gonorrhoeae, daje se 500 mg jednom, u a / m. Prašak se pomiješa s 2 ml 1% -tne otopine lidokain hidroklorida (bez epinefrina), vode d / i 0,9% otopine natrijevog klorida dok se ne dobije homogena suspenzija (bijela ili blago žuta).

Sa strane središnjeg živčanog sustava i perifernog živčanog sustava: mioklonija, mentalni poremećaji, halucinacije, konfuzija, napadaji, parestezije.

Na dijelu mokraćnog sustava: oligurija, anurija, poliurija, akutno zatajenje bubrega (rijetko).

Na dijelu probavnog sustava: mučnina, povraćanje, proljev, pseudomembranozni enterokolitis, hepatitis (rijetki).

Na dijelu krvotvornih organa i hemostatskog sustava: eozinofilija, leukopenija, neutropenija, agranulocitoza, trombocitopenija, trombocitoza, monocitoza, limfocitoza, bazofilija, smanjeni hemoglobin, produljeno protrombinsko vrijeme, Coombsova pozitivna reakcija.

Iz laboratorijskih parametara: povećana aktivnost jetrenih transaminaza i alkalne fosfataze, hiperbilirubinemija, hiperkreatininemija, povećana koncentracija ureinog dušika; izravni pozitivni Coombsov test.

Alergijske reakcije: osip na koži, pruritus, urtikarija, multiformni eritem (uključujući Stevens-Johnsonov sindrom), angioedem, toksična epidermalna nekroliza (rijetko), eksfoliativni dermatitis (rijetki), groznica, anafilaktičke reakcije.

Lokalne reakcije: ispiranje kože, bolna infiltracija na mjestu ubrizgavanja, tromboflebitis.

Ostalo: kandidijaza, kršenje okusa.

Farmaceutski inkompatibilan sa soli mliječne kiseline, drugim antibakterijskim lijekovima.

Kod istodobne primjene penicilina i cefalosporina moguća je unakrsna alergija; pokazuje antagonizam prema drugim beta-laktamskim antibioticima (penicilini, cefalosporini i monobaktami).

Ganciklovir povećava rizik od razvoja generaliziranih napadaja.

Lijekovi koji blokiraju tubularnu sekreciju, blago povećavaju koncentraciju u plazmi i T1/2 imipenemom (ako su potrebne visoke koncentracije imipenema, ne preporučuje se istodobna uporaba tih lijekova).

Ne preporučuje se za liječenje meningitisa.

Boje urina u crvenkastoj boji.

Oblik doziranja za i / m primjenu ne treba koristiti za i / v i obrnuto.

Prije terapije potrebno je prikupiti temeljitu povijest prethodnih alergijskih reakcija na beta-laktamske antibiotike.

Kod osoba s poviješću gastrointestinalnih bolesti (osobito kolitisa) postoji povećan rizik od pseudomembranoznog enterokolitisa.

Terapija antiepilepticima u bolesnika s ozljedama mozga ili konvulzija u povijesti trebala bi nastaviti cijelo razdoblje liječenja lijekovima (kako bi se izbjegle nuspojave iz središnjeg živčanog sustava).

Treba imati na umu da su stariji bolesnici vjerojatno povezani s bubrežnom disfunkcijom povezanom sa starenjem, što može zahtijevati smanjenje doze.

Kontraindikacija - trudnoća (uporaba je moguća samo iz zdravstvenih razloga).

Uz oprez: dojenje.

Kontraindikacija - rano djetinjstvo (do 3 mjeseca). Ako je potrebno, koristite lijek u djece starije od 3 mjeseca. pažljivo proučite upute.

Kontraindikacija: ozbiljno zatajenje bubrega u djece (koncentracija serumskog kreatinina veća od 2 mg / dL).

Recenzije o lijeku Tienam

Prašak za otopinu za infuziju, Neopharmed

Indikacije za uporabu

Intraperitonealne infekcije, infekcije donjih dišnih putova, urogenitalni sustav, kosti i zglobovi, koža i meka tkiva; sepsa; endokarditis; prevencija postoperativnih infekcija; mješovitih infekcija.

Rasprava lijek Tienam u zapisima moms

. osjetljivi su. Štoviše, sjetva iz dvije točke (CC i vagina) i različitih antibiotika je osjetljiva. Mislim da prvo pokušam popiti tečaj iz jednog tečaja za drugim. Ne želim koristiti tienam.

Imao sam upalu pluća i nije bio samo ceftriakson, već i abaktal i tien u kapaljkama. sve je super!

Pa, da, to su tetraciklini, nisam znao da je došlo do BB, tijeka rezanja i B, vjerojatno je embrij teško oštećen. a drugom B, oni su celetriakson, Tienam je ispušten i ništa. ustvari, postoje antibiotici koji su riješeni s B. i iz 2 tablete ništa ne bi trebalo dogoditi, jer je zapravo beba već formirana.

Ali ovdje smo tienno! Također sam čekala mjesec dana, a dijete je patilo.

Čestitamo! Vrlo sam sretan zbog vas! Dummy svi oni ne žele razumjeti jer to je za njih nezgodno;) Moj dugačak umjesto lutke govorio je thieni.

Tienam je općenito teška artiljerija. Antibiotik koji se liječi u najtežim slučajevima. Nakon njega nema se što liječiti

Dobar dan Nijedno nokautiranje ne može dati. Već u odjelu, mama se brine o njemu. Sada Tienam kaplje. Nakon toga će vam trebati lijekovi za liječenje jetre.

Oh, čekaj. Održavaju li liječnici tjedne gladi? Jesu li antibiotici promijenili dijete? Mi smo sami kupili skupe, Tienam, liječnik je preporučio, ali naravno nije inzistirala, to nije pravi način.. Možete li to pojasniti?

veliko ime. Ne mijenjaj, to je samo prva reakcija, naviknut će se na to. Odgovaram na pitanje o kćerinoj teni jer mi se sviđa.

. ali na rukama. i mnogi imaju alergije na njega. Za svoj novac morate kupiti rukavice bez talka, ali nisu jeftine. 5. Antibiotici. Puno. Samo ćete rastopiti fortum, amoxiclav ili thiens - drozd, samo ćete rastopiti - opet drozd. Mi smo ih nashpigovany već da nas košta da dobijemo bolesne smokve koje će pomoći. morat će umrijeti. 6. Oprostite. sranje, urin, gnoj, krv. stalno. 7. Hitne situacije. Psiha trpi kad je dovedena polovica osobe, dijete koje je slomljeno i okrenuto prema unutra ili umiruća djeca, beskućnici smrde od grijanja, gnjili pičkice, pijanice s vjevericom i pjenom iz usta, ovisnici o drogi, preplavljeni, utopljeni ljudi, samoubojice, spaljeni.

Kako liječiti prostatitis znači Tien?

Tienam je antibakterijsko sredstvo širokog spektra. Lijek je namijenjen parenteralnoj primjeni, a koristi se za postizanje brzog učinka kod teških zaraznih bolesti. Antibiotik se proizvodi u Nizozemskoj, zbog čega ima visoku cijenu i nema analogije s punim identitetom kemijske strukture. Ostali antibakterijski lijekovi ne mogu imati tako jak terapeutski učinak.

Ostala imena i klasifikacija

Lijek spada u kombinirane antibiotike nove generacije iz skupine tenamicina.

Tienam je antibakterijsko sredstvo širokog spektra.

Latinski naziv

Trgovački nazivi

 • Imipenem + cilastatin;
 • Tsilapenem;
 • Cilastatin.

Registracijski broj

Sastav i oblici doziranja

Antibakterijsko sredstvo je dostupno u obliku praška za pripremu otopine. Injekcije se daju parenteralno intramuskularno i intravenski. Sastav lijeka uključuje dva aktivna sastojka:

 • sterilnog imipenema, identičnog 500 mg dehidriranog monohidrata tienamicina;
 • Sterilni cilastatin natrij, sličan cilastatinskoj kiselini od 500 mg.

Prah je bijele boje sa žućkastim nijansama. Koncentrat se nalazi u staklenim bočicama za injekcije.

Antibakterijsko sredstvo je dostupno u obliku praška za pripremu otopine.

Farmakološka skupina

Lijek spada u skupinu kombiniranih antibakterijskih sredstava. Sastoji se od karbapenema i blokatora bubrežne dehidropeptidaze.

Farmakološko djelovanje

Baktericidni (toksični) učinak je posljedica prisutnosti imipenema u pripravku. Kemikalija se proizvodi sintetskom metodom i uključena je u skupinu nove generacije tienamicina, beta-laktamskih antibiotika. Zbog te strukture, lijek je otporan na cijepanje beta-laktamazama, koje proizvode bakterije.

Imipenem inhibira sintezu peptidoglikana potrebnog za normalno stvaranje stanične membrane. Tijekom lize vanjskog zida bakterija umire. Sintetski spoj djeluje protiv gram-negativnih i gram-pozitivnih mikroorganizama aerobnog, anaerobnog tipa.

Cilastatin natrij kao druga aktivna tvar u sastavu lijeka slabi metabolizaciju i koncentraciju početnog imipenema u mokraćnom sustavu. Kemijski spoj smanjuje toksični učinak imipenema na ljudske stanice i sprječava njegovo cijepanje putem bubrežnih enzima.

U slučaju intramuskularne primjene Tienama, aktivne komponente tvore kompleks.

U slučaju intramuskularne primjene Tienama, aktivne komponente tvore kompleks. Imipenem doseže svoj maksimum u plazmi 2 sata, cilastatin se koncentrira u krvi 1 sat. U ovom slučaju biodostupnost potonjeg je 95%, derivat tienamicina - 75%. Apsorpcija na mjestu injiciranja traje oko 6-8 sati. Takvo trajanje apsorpcije aktivnih tvari u krvotok osigurava početak poluživota u 2-3 sata nakon injekcije. Brza razgradnja kemijskih spojeva omogućuje uzimanje lijekova u razmaku od 12 sati, 2 puta dnevno.

Lijek se izlučuje mokraćnim sustavom za 75% unutar 12-14 sati.

Indikacije za uporabu Tienama

Intramuskularne injekcije koriste se za liječenje upalnih bolesti infektivne prirode umjerene i blage ozbiljnosti. Kao patogeni su sojevi aerobnih i anaerobnih mikroorganizama. Antibakterijsko sredstvo se koristi kao empirijsko liječenje prije određivanja bakterija.

Liječnik propisuje antibiotik u sljedećim slučajevima:

 • kod bolesti gastrointestinalnog trakta (gastrointestinalnog trakta) kao: gangrenozni upala slijepog crijeva, komplicirani peritonitis, uzrokovan skupinom patogena Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus Enterococcus faecalis;
 • upalni procesi u donjem dišnom sustavu, uključujući kronične oblike bronhitisa i opstruktivne plućne bolesti (patogeni soj - Haemophilus influenzae), upala pluća;
 • u infektivnim lezijama Staphylococcus epidermidis kože i mekih tkiva (celulitis, ulkus, inficirane rane, opekline);
 • za liječenje i prevenciju infekcija mokraćnog sustava (kronični bakterijski prostatitis, akutni cistitis);
 • kao preventivna mjera prije operacije.

Antibiotik se koristi u ginekologiji kako bi se uklonio i spriječio razvoj endomyometritisa infekcije.

tien

TIENAM

TIENAM: upute za uporabu i recenzije

Proizvođač lijeka TIENAM

ATH kod lijeka TIENAM

Klinička i farmakološka skupina lijeka TIENAM

Oblik ispuštanja, sastav i pakiranje

Boce od 5 ml (1) - pakiraju karton.

Pomoćne tvari: natrijev bikarbonat (21 mg).

Staklene bočice kapaciteta 20 ml (10) - plastične palete.
Staklene bočice s kapacitetom od 115 ml (5) zajedno s cijevima za spajanje (5 kom.) - kartonske kutije.

svjedočenje

Liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek:

- infekcije trbušnih organa -

- infekcije donjeg respiratornog trakta -

- septikemija (uporaba lijeka u obliku doziranja za intramuskularno davanje nije preporučena) -

- infekcije urinogenitalnog sustava -

- infekcije kostiju i zglobova -

- infekcije kože i mekih tkiva -

- infektivni endokarditis (uporaba lijeka u obliku doziranja za intramuskularno davanje nije preporučena) -

- mješovite infekcije (uključujući one uzrokovane Bacteroides fragilis).

Tienam nije indiciran za liječenje meningitisa.

Thienam je indiciran za prevenciju određenih postoperativnih infekcija u bolesnika s velikom vjerojatnošću postoperativne infekcije.

Farmakološko djelovanje

Tienam je antibiotik sa širokim baktericidnim djelovanjem protiv širokog raspona gram-pozitivnih i gram-negativnih patogena, aerobnih i anaerobnih. Imipenem je aktivan protiv onih gram-pozitivnih vrsta za koje su prije bili aktivni samo beta-laktamski antibiotici s uskim spektrom djelovanja.

Cilastatin natrij je specifičan enzim koji inhibira metabolizam imipenema u bubregu i značajno povećava koncentraciju nepromijenjenog imipenema u urinarnom traktu.

Spektar djelovanja Tienama uključuje Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis i Bacteroides fragilis, raznoliku skupinu problematičnih patogenih mikroorganizama koji su obično otporni na druge antibiotike.

Thienam je otporan na bakterijsko razaranje β-laktamaza, što ga čini učinkovitim protiv mnogih mikroorganizama, kao što su Pseudomonas aeruginosa, Serratia spp. i Enterobacter spp., koji su otporni na većinu beta-laktamskih antibiotika.

Thienamov antimikrobni spektar uključuje gotovo sve klinički relevantne patogene. Inin vitro, Tienam je aktivan protiv aerobnih gram-negativnih bakterija: Achromobacter spp., Acinetobacter spp. (ranije Mima - Herellea), Aeromonas hydrophila, Alcaligenes spp., Bordetella bronchicanis, Bordetella bronchiseptica, Bordetella pertussis, Brucella melitensis, Campylobacter spp., Capnocytophaga spp., Citrobacter spp. (uključujući Citrobacter diversus, Citrobacter freundii), Eikenella corrodens, Enterobacter spp. (uključujući Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans, Enterobacter cloacae), Escherichia coli, Gardnerella vaginalis, Haemophilus influenzae (uključujući sojeve koji proizvode β-laktamaze), Haemophilus ducreyi, Haemophilus parainfluenzae, chifee, e, haephilus ducreyi, chyne, haephilus, haemophilus ducreyi. (Uključujući Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae, Klebsiella ozaenae), Moraxella spp., Morganella morganii (ranije Proteus morganii), Neisseria gonorrhoeae (uključujući sojeve proizvodi penicilinazu), Neisseria meningitidis, Pasteurella multocida, Proteus spp. (uključujući Proteus mirabilis, Proteus vulgaris), Plesiomonas shigelloides, Providencia spp. (uključujući Providencia rettgeri / ranije Proteus rettgeri /, Providencia stuartii), Pseudomonas spp. (uključujući Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas pseudomallei, Pseudomonas putida, Pseudomonas stutzeri), Salmonella spp. (uključujući Salmonella typhi), Serratia spp. (uključujući Serratia proteamaculans / ranije Serratia liquefaciens /, Serratia marcescens), Shigella spp., Yersinia spp. (uključujući Yersinia enterocolitica, Yersinia pseudotuberculosis) - aerobna karijera peppe: Bacillus spp., Enteryocopes; (uključujući sojeve koji proizvode penicilinazu), Staphylococcus saprophyticus, Streptococcus spp. Skupina B (uključujući Streptococcus agalactiae), Streptococcus spp. skupina C, G, C, Borci su kod kuće, Veillonella spp. - anaerobne gram-pozitivne bakterije: Actinomyces spp., Bifidobacterium spp., Clostridium spp. (uključujući Clostridium perfringens), Eubacterium spp., Lactobaccilus spp., Mobilincus spp., Microaerophilic streptococcus, Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Propionibacterium spp. (uključujući Propionibacterium acnes) - ostalo: Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium smegmatis.

Xienthomonas maltophilia (ranije Pseudomonas maltophilia) i neki sojevi Pseudomonas cepacia, kao i Streptococcus faecium i meticilin-rezistentni stafilokoki su otporni na Tienam.

In vitro testovi pokazuju da Tienam djeluje sinergistički s antibioticima iz skupine aminoglikozida protiv nekih izolata Pseudomonas aeruginosa.

Učinkovitost Tienama protiv tako širokog spektra patogenih mikroorganizama čini ga posebno korisnim u liječenju polimikrobnih i mješovitih aerobnih / anaerobnih infekcija, kao i za primarnu terapiju za određivanje bakterijskih patogena.

farmakokinetika

Podaci o farmakokinetici lijeka Tienam nisu navedeni.

doza

Prosječna dnevna doza Tienama i način primjene određuju se ovisno o težini infekcije i dijele se na nekoliko jednakih metoda, uzimajući u obzir stupanj osjetljivosti mikroorganizama, funkciju bubrega i tjelesnu težinu.

Doze dane u nastavku naznačene su na količini imipenema, računano na tjelesnu težinu od 70 kg i normalnu funkciju bubrega. Kod bolesnika s nižom tjelesnom masom i CKle-70 ml / min / 1,73 m 2, doza bi trebala biti proporcionalno smanjena.

Treba imati na umu da se obrazac za / m uporabu ne može unijeti u / u.

In / u načinu davanja lijeka je poželjno koristiti u početnim fazama liječenja bakterijske sepse, endokarditisa ili drugih ozbiljnih i po život opasnih infekcija, uključujući infekcije donjeg respiratornog trakta uzrokovane Pseudomonas aeruginosa, te u slučaju teških komplikacija kao što je šok.

Za odrasle, prosječna terapijska doza za intravensku infuziju je 1-2 g / dan (na temelju imipenema), podijeljena u 3-4 infuzije. Maksimalna dnevna doza je 4 g ili 50 mg / kg tjelesne težine, što je manje. Međutim, bolesnici s cističnom fibrozom s normalnom funkcijom bubrega liječeni su Tienamom u dozama do 90 mg / kg / dan u nekoliko injekcija, dok ukupna doza nije prelazila 4 g / dan.

Tablica 1 prikazuje preporučenu dozu imipenema za intravensku infuziju, ovisno o ozbiljnosti infekcije.

Tienam - upute za uporabu, mišljenja, analozi i oblici oslobađanja (injekcije u ampule za injekcije i infuzije antibioticima) lijekovi za liječenje infekcija u odraslih, djece i tijekom trudnoće

U ovom članku možete pročitati upute za uporabu lijeka Tienam. Predstavljeni pregledi posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja medicinskih stručnjaka o uporabi antibiotika Tienam u svojoj praksi. Veliki zahtjev za aktivnijim dodavanjem povratnih informacija o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, kakve su komplikacije i nuspojave primijećene, možda nije navedeno od proizvođača u bilješci. Analogi Tienama u prisutnosti dostupnih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje zaraznih bolesti različite lokalizacije u odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja.

Tienam je antibiotik širokog spektra koji se sastoji od dvije komponente.

Imipenem (aktivni sastojak lijeka Tienam) - derivat tienamicina - prvi je predstavnik nove klase beta-laktamskih antibiotika - karbapenema.

Imipenem inhibira sintezu bakterijske stanične stijenke i ima baktericidno djelovanje protiv širokog spektra gram-pozitivnih i gram-negativnih patogena, aerobnih i anaerobnih. Imipenem je aktivan protiv onih gram-pozitivnih vrsta za koje su prije bili aktivni samo beta-laktamski antibiotici s uskim spektrom djelovanja.

Cilastatin natrij je specifičan enzim koji inhibira metabolizam imipenema u bubregu i značajno povećava koncentraciju nepromijenjenog imipenema u urinarnom traktu.

Spektar djelovanja Tienama uključuje Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (Staphylococcus), Enterococcus faecalis (Enterococcus) i Bacteroides fragilis, raznoliku skupinu problematičnih patogenih mikroorganizama koji su obično otporni na druge antibiotike.

Thienam je otporan na uništavanje bakterijskom beta-laktamazom, što ga čini učinkovitim protiv mnogih mikroorganizama, kao što su Pseudomonas aeruginosa, Serratia spp. i Enterobacter spp., koji su otporni na većinu beta-laktamskih antibiotika.

Thienamov antimikrobni spektar uključuje gotovo sve klinički relevantne patogene. Thienam je aktivan protiv aerobnih gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija, anaerobnih gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija, kao i Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium smegmatis.

Xienthomonas maltophilia (ranije Pseudomonas maltophilia) i neki sojevi Pseudomonas cepacia, kao i Streptococcus faecium i meticilin-rezistentni stafilokoki su otporni na Tienam.

Testovi pokazuju da Tienam djeluje sinergistički s antibioticima iz skupine aminoglikozida protiv nekih izolata Pseudomonas aeruginosa.

Učinkovitost Tienama protiv tako širokog spektra patogenih mikroorganizama čini ga posebno korisnim u liječenju polimikrobnih i mješovitih aerobnih / anaerobnih infekcija, kao i za primarnu terapiju za određivanje bakterijskih patogena.

struktura

Imipenema monohidrat + cilastatin natrij + pomoćne tvari.

svjedočenje

Liječenje infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na lijek:

 • infekcije trbušnih organa;
 • infekcije donjeg respiratornog trakta;
 • ginekološke infekcije;
 • septikemija (uporaba lijeka u obliku doziranja za u / m primjenu nije preporučljiva);
 • infekcije urogenitalnog sustava;
 • infekcije kostiju i zglobova;
 • infekcije kože i mekih tkiva;
 • infektivni endokarditis (uporaba lijeka u obliku doziranja za u / m primjenu nije preporučljiva);
 • mješovitih infekcija (uključujući one uzrokovane Bacteroides fragilis).

Tienam nije indiciran za liječenje meningitisa.

Thienam je indiciran za prevenciju određenih postoperativnih infekcija u bolesnika s velikom vjerojatnošću postoperativne infekcije.

Oblici oslobađanja

Prašak za pripremu otopine za intramuskularnu injekciju (injekcije u ampule).

Prašak za otopinu za infuziju.

Ostali oblici doziranja, bilo da su to tablete ili kapsule, ne postoje.

Upute za uporabu i doziranje

Prosječna dnevna doza Tienama i način primjene određuju se ovisno o težini infekcije i dijele se na nekoliko jednakih metoda, uzimajući u obzir stupanj osjetljivosti mikroorganizama, funkciju bubrega i tjelesnu težinu.

Obratite pozornost da se oblik za intramuskularnu primjenu ne može dati intravenski.

Intravenski način davanja lijeka je poželjno koristiti u početnim fazama liječenja bakterijske sepse, endokarditisa ili drugih ozbiljnih i životno opasnih infekcija, uključujući infekcije donjeg respiratornog trakta uzrokovane Pseudomonas aeruginosa, te u slučaju teških komplikacija kao što je šok.

Za odrasle, prosječna terapeutska doza za intravensku infuziju je 1-2 g dnevno (na temelju imipenema), podijeljena u 3-4 infuzije. Maksimalna dnevna doza je 4 g ili 50 mg / kg tjelesne težine, što je manje. Međutim, bolesnici s cističnom fibrozom s normalnom funkcijom bubrega liječeni su Tienamom u dozama do 90 mg / kg dnevno u nekoliko injekcija, dok ukupna doza nije prelazila 4 g dnevno.

Za prevenciju postoperativnih infekcija, lijek se treba primijeniti intravenski u dozi od 1 g s uvodnom anestezijom iu dozi od 1 g nakon 3 sata.U slučaju visokorizičnog operacijskog zahvata (na primjer, operacije debelog crijeva), svakih 8 i 16 sati treba primijeniti dodatnih 500 mg. h nakon anestezije.

Djeca starija od 3 mjeseca s tjelesnom težinom manjom od 40 kg, lijek se propisuje u dozi od 15 mg / kg svakih 6 sati, a ukupna dnevna doza ne smije prelaziti 2 g. Uz tjelesnu težinu od 40 kg i više, lijek se propisuje u istim dozama kao i odrasli.

Priprema otopine za intravensku infuziju

U bočicu s prahom treba dodati 100 ml otapala. Kao otapalo možete upotrijebiti: izotoničnu otopinu natrijevog klorida; 5% vodena otopina dekstroze; 10% vodena otopina dekstroze; 5% otopine dekstroze i 0,9% natrijevog klorida; 5% otopina dekstroze i 0,45% natrijevog klorida; 5% otopina dekstroze i 0,225% natrijevog klorida; 5% dekstroze i 0,15% kalijevog klorida; 5% i 10% otopina manitola. Rezultirajuća otopina (koncentracija imipenema 5 mg / ml) mora se tresti dok se ne stvori bistra tekućina. Razlike u boji otopine od žute do bezbojne ne utječu na aktivnost pripravka.

Otapala koja sadrže sol mliječne kiseline (laktata) ne koriste se za pripravu otopine Tienama.

Intramuskularni put primjene može se koristiti kao alternativa za liječenje infekcija u kojima je poželjna intramuskularna primjena.

Intramuskularno, lijek se propisuje u dozi od 500-750 mg (na temelju imipenema) svakih 12 sati (ovisno o ozbiljnosti infekcije, osjetljivosti patogenih mikroorganizama i stanju pacijenta); maksimalna dnevna doza je 1,5 g. Ako je potrebno, svrha lijeka u visokim dozama treba koristiti u / na putu primjene.

Za liječenje uretritisa i cervicitisa uzrokovanih Neisseria gonorrhoeae, Tienam se primjenjuje jednom dnevno u dozi od 500 mg.

V / m injekciju Tienama treba unositi duboko u velike mišiće.

Sigurnost i djelotvornost Tienama IM u bolesnika s QA manjom od 20 ml / min / 1,73 m2 i kod djece nisu ispitivani.

Priprema otopine za intramuskularnu injekciju

Prašak se pomiješa s 2 ml 1% otopine lidokain hidroklorida (bez adrenalina) ili s vodom za injekcije ili slanom otopinom dok se ne dobije jednolika suspenzija. Pripremljena otopina ima bijelu ili blago žućkastu boju.

Nuspojave

 • eritem, bol i infiltrati na mjestu injiciranja;
 • tromboflebitis;
 • osip;
 • svrbež;
 • hives;
 • groznica;
 • anafilaktičke reakcije;
 • multiformni eritem;
 • angioedem;
 • eksfolijativni dermatitis;
 • toksična epidermalna nekroliza;
 • mučnina, povraćanje;
 • proljev;
 • bojenje zuba;
 • pseudomembranozni kolitis;
 • hepatitis;
 • eozinofilija, leukopenija, neutropenija (uključujući agranulocitozu), trombocitopenija, trombocitoza, smanjenje razine hemoglobina;
 • izravni pozitivni Coombs test;
 • oligurija / anurija;
 • poliurije;
 • akutno zatajenje bubrega;
 • obezbojenje mokraće (ovaj fenomen je siguran i ne treba ga miješati s hematurijom);
 • slučajevi mioklonije, mentalni poremećaji, uključujući halucinacije, konfuziju, epileptičke napade;
 • poremećaji okusa.

Tienam se obično dobro podnosi. Kada su provodili kontrolirana klinička ispitivanja, Tienam je pokazao istu podnošljivost kao i kod Cefazolina, Cefalotina i Cefotaxima. Nuspojave rijetko zahtijevaju prekid terapije i obično su blage i prolazne; teške nuspojave su rijetke.

Lokalne reakcije na mjestu injiciranja najčešće su nuspojave lijeka Tienam.

kontraindikacije

 • preosjetljivost na bilo koju komponentu lijeka.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Sigurnost primjene Tienama tijekom trudnoće nije ispitana. Prema tome, Tienam se propisuje samo kada namjeravana korist za majku nadmašuje potencijalni rizik za fetus.

Nije poznato izlučuju li se aktivne tvari lijeka u majčino mlijeko. Ako je potrebno, Tienam tijekom dojenja treba prestati s dojenjem.

Primjena kod djece

Tienam u obliku infuzije (za intravensku injekciju) može se koristiti za liječenje djece s sepsom. Trajanje liječenja nije ograničeno ako nema sumnje na meningitis.

Klinički podaci nisu dovoljni za preporuke o primjeni lijeka u djece mlađe od 3 mjeseca, kao i kod djece s oštećenjem bubrežne funkcije (serumski kreatinin više od 2 mg / dL).

Sigurnost i djelotvornost intramuskularne primjene Tienama u djece nije ispitana.

Posebne upute

Thienam je pokazao djelotvornost protiv mnogih zaraznih bolesti uzrokovanih bakterijama otpornim na cefalosporin, uključujući cefazolin, cefoperazon, cefalotin, ceftazidim, cefoksitin, cefotaksim, moksalaktam, cefamandol i ceftriakson. Mnoge zarazne bolesti uzrokovane mikroorganizmima otpornim na aminoglikozide (gentamicin, amikacin, tobramicin) i / ili na peniciline (ampicilin, karbenicilin, penicilin-G, tikarcilin, piperacilin, azlocilin, mezlocilin, također su odgovorili i odgovorili.

Thienam se uspješno koristi za monoterapiju u onkoloških bolesnika s oslabljenim imunitetom u slučaju potvrđenih ili sumnjivih infekcija, kao što je sepsa.

Postoje neki klinički i laboratorijski podaci o djelomičnoj unakrsnoj alergiji kada se koriste Tienam i drugi beta-laktamski antibiotici, penicilini i cefalosporini. Kod većine beta-laktamskih antibiotika zabilježene su teške reakcije (uključujući anafilaksiju). Prije početka liječenja, Tienam bi trebao imati temeljitu povijest prethodnih alergijskih reakcija na beta-laktamske antibiotike. Ako se tijekom liječenja pojavi alergijska reakcija, lijek treba povući i propisati odgovarajuću terapiju.

Pseudomembranozni kolitis opisan je kao komplikacija liječenja s gotovo svim antibioticima; njegova težina može varirati od blagih do teških i po život opasnih stanja. Stoga, onima s poviješću gastrointestinalnih bolesti, osobito kolitisa, Tiena treba primijeniti s oprezom. Posebno je važno razmotriti mogućnost razvoja pseudomembranoznog kolitisa u slučajevima kada se javlja proljev tijekom liječenja antibioticima. Sve moguće opcije također treba razmotriti u slučajevima kada istraživanja pokazuju da su toksini koje proizvodi Clostridium difficile primarni uzrok kolitisa povezanog s liječenjem antibioticima. Potrebno je uzeti u obzir i druge razloge.

Nuspojave iz središnjeg živčanog sustava tijekom primjene Tienama češće su opažene u slučajevima kada su preporučene doze, ovisno o funkciji bubrega i tjelesnoj težini, bile prekoračene. Slični poremećaji obično su opisani u bolesnika s lezijama središnjeg živčanog sustava (ozljede mozga ili u povijestima napadaja) i / ili u bolesnika s rizikom zbog smanjene funkcije bubrega, što može rezultirati nakupljanjem lijeka. Stoga je strogo pridržavanje preporučenog režima doziranja iznimno potrebno, osobito kod takvih bolesnika. Antikonvulzivnu terapiju treba održavati u bolesnika s indikacijama napadaja u anamnezi.

Ako se tijekom liječenja, središnjeg tremora, mioklonusa ili napadaja, pacijenti podvrgnu neurološkom pregledu s zakazivanjem antikonvulzivne terapije, ako prethodno nije propisano. Ako se simptomi disfunkcije CNS-a nastave, doza Tienama treba smanjiti ili prekinuti liječenje.

Ako se sumnja na meningitis, potrebno je propisati odgovarajuće antibiotike.

Pacijenti na hemodijalizi, posebice kod bolesti središnjeg živčanog sustava, Tienam se mogu propisati samo u slučajevima kada namjena terapije nadmašuje potencijalni rizik od povećanog zatajenja bubrega.

Interakcija lijekova

Otopina tienama za intravenozno davanje kemijski je nekompatibilna sa solju mliječne kiseline (laktata), ne smije se pripremati na osnovi otapala koja sadrže sol mliječne kiseline.

Thienam otopina za intravensku primjenu ne smije se miješati ili dodavati otopinama drugih antibiotika.

Analogi lijeka Tienam

Strukturni analozi aktivne tvari:

 • Grimipenem;
 • Imipenem i Cyelastatin Jodas;
 • Imipenem i Cilastatin Spencer;
 • Imipenem s cilastatinom;
 • Tsilapenem;
 • Tsilaspen.

Analogi za farmakološku skupinu (karbapenemski antibiotici):

 • Grimipenem;
 • Jenny;
 • Doripreks;
 • Invanz;
 • Mereksid;
 • Meronem;
 • Meronoksol;
 • Meropenabol;
 • meropenem;
 • propinil;
 • Sairon.